- Dlouho zrající tvrdý sýr.
- Má v sobě při každém zakousnutí mnoho drobných sýrových křupínků, které se rozplynou na jazyku.
- A zanechají po sobě neodolatelnou chuť s lehkým nádechem oříšků.
- Tento sýr, lehce nažloutlé barvy, se díky své univerzálnosti hodí ke každé příležitosti. Ať už na italskou kuchyni, či jako lahůdka při lenošení u televize.
- V případě, že chcete větší množství -- kilo za 450 Kč -- napište nám prosím dotaz, ozvu se Vám.
- alergen 7 - mléko.
- Všechny produkty jsou vyrobeny z pasterovaného kravského mléka a jsou tím pravým pochutnáním pro milovníky bioproduktů.
- Dobře zabalený sýr můžete v chladničce skladovat 2-3 dny.
- Skladujete-li sýr v chladničce, vyndejte jej zhruba půl hodiny před konzumací a nechte při pokojové teplotě, aby uvolnil vůni a získal správnou chuť.
- Ideální je vyndat pouze část sýra, kterou chcete sníst, a zbytek uložit zpět do chladu.
- Ideální teplota pro skladování sýrů je v rozmezí +8 až +12 °C.
- Při teplotách nižších cca + 4 až +8 °C je vhodné skladovat již hodně vyzrálé sýry a takové, které chceme brzy použít.
- Pro měkčí sýry je ideální chladné místo se stálou teplotou + 10 až + 12 °C a vlhkostí kolem 90 %.
Kategorie sýra |
Vhodná teplota skladování |
Obal pro krátkodobé* skladování |
Polotvrdé sýry (eidam, gouda…) |
8-10 °C |
alobal či potravinářská fólie |
Tvrdé sýry (Tylžský sýr archivní…) |
10-12 °C |
alobal či potravinářská fólie |
Zrající sýry (Romadur, syreček…) |
8 °C |
sýrařský zvon či uzavíratelná plastová miska |
Sýry s modrou plísní (niva, Caesar Bleu) |
8-10 °C |
uzavíratelná plastová miska |
- Po rozbalení je velmi důležité znovu sýr správně zabalit.
- Pokud ho nemůžete zabalit do původního obalu, použijte alobal, nemastný pečicí papír nebo prodyšnou potravinářskou folii.
- Nikdy nepoužívejte vzduchotěsné nádoby, protože sýr musí „dýchat“.
- Pro zachování správného aroma vždy zabalte různé druhy sýrů odděleně.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení