Zboží určené pro útulky nezasíláme domů. Osobně předávám do útulku.
Tip
Značka: Roztomilé sýry

Roztomilák

45 Kč
Ihned k odeslání

Regionální potravina Olomouckého kraje 2020 pro Roztomiláka

 

Nás sýr ROZTOMILÁK získal vítězství v 11. ročníku soutěže o Regionální potravina Olomouckého kraje

Kategorie: Roztomilé sýry
Hmotnost: 0.1 kg
  • Dlouho zrající tvrdý sýr.
  • Má v sobě při každém zakousnutí mnoho drobných sýrových křupínků, které se rozplynou na jazyku.
  • A zanechají po sobě neodolatelnou chuť s lehkým nádechem oříšků.
  • Tento sýr, lehce nažloutlé barvy, se díky své univerzálnosti hodí ke každé příležitosti. Ať už na italskou kuchyni, či jako lahůdka při lenošení u televize.

 

  • V případě, že chcete větší množství --  kilo za 450 Kč -- napište nám prosím dotaz, ozvu se Vám.
  • alergen 7 - mléko.
  • Všechny produkty jsou vyrobeny z pasterovaného kravského mléka a jsou  tím pravým pochutnáním pro milovníky bioproduktů.

 

  • Dobře zabalený sýr můžete v chladničce skladovat 2-3 dny.
  • Skladujete-li sýr v chladničce, vyndejte jej zhruba půl hodiny před konzumací a nechte při pokojové teplotě, aby uvolnil vůni a získal správnou chuť.
  • Ideální je vyndat pouze část sýra, kterou chcete sníst, a zbytek uložit zpět do chladu.

 

 

  • Ideální teplota pro skladování sýrů je v rozmezí +8 až +12 °C.
  • Při teplotách nižších cca + 4 až +8 °C je vhodné skladovat již hodně vyzrálé sýry a takové, které chceme brzy použít.
  • Pro měkčí sýry je ideální chladné místo se stálou teplotou + 10 až + 12 °C a vlhkostí kolem 90 %.

 

Kategorie sýra

Vhodná teplota skladování

Obal pro krátkodobé* skladování

Polotvrdé sýry (eidam, gouda…)

8-10 °C

alobal či potravinářská fólie

Tvrdé sýry (Tylžský sýr archivní…)

10-12 °C

alobal či potravinářská fólie

Zrající sýry (Romadur, syreček…)

8 °C

sýrařský zvon či uzavíratelná plastová miska

Sýry s modrou plísní (niva, Caesar Bleu)

8-10 °C

uzavíratelná plastová miska

 

 

  • Po rozbalení je velmi důležité znovu sýr správně zabalit.
  • Pokud ho nemůžete zabalit do původního obalu, použijte alobal, nemastný pečicí papír nebo prodyšnou potravinářskou folii.
  • Nikdy nepoužívejte vzduchotěsné nádoby, protože sýr musí „dýchat“.
  • Pro zachování správného aroma vždy zabalte různé druhy sýrů odděleně. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: