Značka: Krmiva Hulín

Vločkový hovězí kolagen

150 Kč
Skladem

Vynikající zdroj čistého, přirozeného kolagenu s vysokou stravitelností.

Kategorie: Sypké
Hmotnost: 1 kg

Výživnou hodnotu střevního kolagenu zvyšuje jeho jemnné vločkování. Má velmi vysoký obsah minerálních látek ( železo, hořčík, mangan, fosfor, aj. ) a aminokyselin. Vločky mají světle žluto-hnědou barvu a jemnou specifickou vůni. Ve vodě mírně bobtnají a po uvaření a schlazení se slepí do tužší, gumovité hmoty.

  • Doporučené použití:  Kolagenové vločky jsou vhodné pro všechny kategorie psů - menší, střední a velká plemena, pro psy mladého až seniorského věku. Důležitý doplněk stravy především u velkých a obřích plemen a u psů ve vysoké zátěži. 

Hovězí kolagenové vločky je nutno před podáním psovi nejlépe krátce povařit, nebo alespoň spařit horkou vodou a nechat v ní stát alespoň 2 hodiny - nebo např. přes noc. Vody dejte asi tak 3 - 5 cm nad povrch vloček. Po upravě získáte asi dvojnásobnou hmotnost výsledného produktu. Nepodávat v suchém stavu ! 

Uvařené kolagenové vločky je možné podávat i samostatně jako součást denní krmné dávky - vpodstatě se dá říct jako vařené maso, takže je možné vločky krmit i s masem. Nedávat je však navíc ke krmné dávce, ale nahradit kolagenem část masa z krmné dávky. Mohlo by jinak dojít k překrmování - průjem, plynatost. Nebo se mohou přimíchat ( cca 20 - 40 % ) k těstovinám či zelenině před uvařením - vytvoříte si tak zeleninový sulc - huspeninu. Vždy ale krmit pouze uvařené nebo spařené a máčené.

Dávkování:  Uvařené nebo spařené kolagenové vločky podávejte ve stejných dávkách jako maso, tzn. asi 20 - 30 g / kg psa.

  • Skladování a spotřeba: Suché kolagenové vločky skladujte v dobře uzavřených obalech v suchu, temnu a při teplotě nejlépe do 20 °C - mohou i přemrznout. Nepokládejte pytle, nebo sáčky na beton, kachle, železo a jiný dobře vodivý materiál. Mějte je na dřevěné ( např. palety ), nebo silnější kartonové podložce, která jej odizoluje od podlahy. Při delším skladování může jinak dojít vlivem rozdílných teplot ke srážení vlhkosti v místě dotyku a následnému zaplísnění.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: